Reseptit

Marokkolaiset fetapasteijat

13.9.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Juustolla ja yrteillä täytetyt marokkolaiset fetapasteijat sopivat sekä alkupalaksi että iltapäiväteen kanssa välipalaksi.

Ainekset

4 filotaikina-arkkia
250 g fetajuustoa
2 kananmunaa
2 rkl silputtua minttua
2 rkl silputtua persiljaa
2 rkl silputtua korianteria

paistamiseen:

rypsiöljyä

Lisäksi:

juoksevaa hunajaa
silputtuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

 

1. Ota taikinalevyt pakkauksesta vasta leipomishetkellä. Säilytä levyt leikkaamiseen asti nihkeän pyyhkeen alla, sillä filotaikina kuivuu nopeasti.

2. Hienonna fetajuusto kulhossa haarukalla. Lisää sekaan munat ja silputut yrtit.

3. Levitä yksi taikinalevy kerrallaan työtasolle. Jaa taikinalevy pituussunnassa neljään osaan.  Sipaise jokainen taikinasuikale tilkalla öljyä. Pane reilu lusikallinen täytettä jokaisen suikaleen itsesi puoleiseen päähän. Käännä taikinalevy kolmioksi aina puolelta toiselle loppuun asti. Nipistä kolmion reuna tiukaksi sormin.

4. Kuumenna padassa tai paistinpannulla noin 3 cm:n korkeudelle ylettyvä kerros öljyä. Öljy on sopivan kuumaa, kun kuivahtanut leipäkuutio ruskistuu siinä 30 sekunnissa. Paista aina pari pasteijaa kerrallaan kauniinruskeiksi ja nosta valumaan paperin päälle.

5. Tarjoa pasteijat lämpiminä sellaisenaan tai halutessasi hunajalla ja pähkinärouheella höystettyinä.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme