Reseptit

Marokkolaiset fetapasteijat

Juustolla ja yrteillä täytetyt marokkolaiset fetapasteijat sopivat sekä alkupalaksi että iltapäiväteen kanssa välipalaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marokkolaiset fetapasteijat eli marokkolaiset kolmiopasteijat

  • 4 filotaikina-arkkia
  • 250 g fetajuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl silputtua minttua
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • 2 rkl silputtua korianteria

paistamiseen:

  • rypsiöljyä

Lisäksi:

  • juoksevaa hunajaa
  • silputtuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

Marokkolaiset fetapasteijat eli marokkolaiset kolmipasteijat leivotaan näin:

1. Ota taikinalevyt pakkauksesta vasta leipomishetkellä. Säilytä levyt leikkaamiseen asti nihkeän pyyhkeen alla, sillä filotaikina kuivuu nopeasti.

2. Hienonna fetajuusto kulhossa haarukalla. Lisää sekaan raa’at munat ja silputut yrtit.

3. Levitä yksi taikinalevy kerrallaan työtasolle. Jaa taikinalevy pituussunnassa neljään osaan.  Sipaise jokainen taikinasuikale tilkalla öljyä. Pane reilu lusikallinen täytettä jokaisen suikaleen itsesi puoleiseen päähän. Käännä taikinalevy kolmioksi aina puolelta toiselle loppuun asti. Nipistä kolmion reuna tiukaksi sormin.

4. Kuumenna padassa tai paistinpannulla noin 3 cm:n korkeudelle ylettyvä kerros öljyä. Öljy on sopivan kuumaa, kun kuivahtanut leipäkuutio ruskistuu siinä 30 sekunnissa. Paista aina pari pasteijaa kerrallaan kauniinruskeiksi ja nosta valumaan paperin päälle.

5. Tarjoa marokkolaiset fetapasteijat lämpiminä sellaisenaan tai halutessasi hunajalla ja pähkinärouheella höystettyinä.

Saatat pitää myös kasvis-fetajuustoista filonyyteistä, munakoiso-filokolmioista tai katkaravuilla ja mangolla täytetyistä filotaikinakoreista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin käytät filotaikinaa – poimi vinkit ja 6 herkullista ohjetta

Reseptiin tarkennettu raakojen kananmunien käyttö 3.3.2023.

X