
Marokkolaisittain maustettu kasvispizza
Kasvispizzan kasvikset kannattaa laittaa marinadiin maustumaan hyvissä ajoin, niin maut ehtivät imeytyä kunnolla.
Ainekset
Paahdetut kasvikset
- 1 suippopaprika
- 1 pieni munakoiso
- 1 punasipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl savusuolaa
- 5 artisokan sydäntä
Marinadi
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl harissatahnaa
- 1 rkl hienonnettua minttua
Lisäksi
- 1 annos haluamaasi pizzapohjaa
- 1 annos raikasta tomaattikastiketta
- 150 g juustoraastetta
- 150 g fetaa
- 1 ruukku basilikaa, minttua tai korianteria
Valmistusohje
Marokkolaistyylisen kasvispizzan pohjaksi sopii esimerkiksi gluteeniton kukkakaalipohja.
1. Aloita valmistamalla pizzapohja.
2. Tee sitten raikas tomaattikastike.
3. Pese ja halkaise suippopaprika, poista kanta, valkoiset siemenkalvot ja siemenet. Leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Pese munakoiso, poista vihreä kanta ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita kasvikset, öljy ja savusuola keskenään leivin paperin päällä uuninpellillä. Paahda 225asteisessa uunissa 15 minuuttia.
4. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Pane lämpimät, paahdetut kasvikset ja artisokansydämet marinadin joukkoon maustumaan 1–2 tunniksi.
5. Levitä uuninpellille leivinpaperille levitetyn pizzapohjan päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta, marinoituja kasviksia ja feta juustoa. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 15–25 minuuttia pizzapohjasta riippuen. Revi valmiin pizzan päälle tuoreita yrtinlehtiä.
Lisää kasviksia pizzaan:
Kasvispizza munakoisosta ja kirsikkatomaateista
Kommentit
Ettei maahantunkeutujille vaan tulisi koti-ikävä.
Kommentit
Ettei maahantunkeutujille vaan tulisi koti-ikävä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous