951227-marsipaanitaytteiset-uuniomenat.jpg
Reseptit

Marsipaanilla täytetyt uuniomenat ja vaniljakastiketta

Mehevät marsipaanilla täytetyt uuniomenat ja vaniljakastike kruunaavat loppusyksyn ateriat.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 omenaa
  • 80 g marsipaania
  • 2 rkl kermaa
  • ripaus kanelia
  • rouhittuja pistaasipähkinöitä

tarjoiluun:

  • vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Halkaise omenat ja koverra siemenkota pois.
2. Pehmitä marsipaani haarukalla ja notkista kermalla. Lusikoi omenoiden sisälle marsipaaniseosta. Ripottele marsipaanin pinnalle kanelia ja rouhittuja pistaasipähkinöitä. Asettele omenoitten ”kannet” paikalleen ja nosta omenat uunivuokaan.
3. Paista omenoita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
4. Tarjoile omenat lämpiminä vaniljakastikkeen kera.

X