
Marsipaaninamit
Marsipaaninamit maistuvat kahvipöydässä marsalan kanssa.
Ainekset
- 250 g valmista marsipaania
- 1 levy (100 g) valkoista tai tummaa Block-suklaata
Koristeeksi
- sukaattipaloja
- pistaasipähkinöitä
- nonparelleja
- mantelilastuja
- valmista sokeri-vesikuorrutetta
Valmistusohje
1. Leikkaa marsipaanista 12–14 tasakokoista palaa. Pyörittele palat palloiksi ja aseta pallot lautasen päälle.
2. Sulata suklaa liedellä pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Valuta suklaa lusikalla marsipaanipallojen päälle, anna suklaan jähmettyä hetki ja koristele. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja nosta namit pieniin paperisiin makeisvuokiin.
Vinkki! Marsipaania on helppo tehdä itsekin.
Jauha pari pussillista kuorittuja manteleita hyvin hienoksi jauheeksi. Lisää jauheeseen tomusokeria suhteessa 1/3 mantelijauhetta, 2/3 tomusokeria. Notkista seos valkuaisella helposti muotoiltavaksi massaksi. Voit värjätä massan karamellivärillä ja maustaa esimerkiksi appelsiini- tai rommiaromilla.
Lisää karkkeja makeannälkään:
Kotiliesi.fi: Marsipaanitryffelit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous