Reseptit

Marsipaaninamit

Marsipaaninamit maistuvat kahvipöydässä marsalan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g valmista marsipaania
  • 1 levy (100 g) valkoista tai tummaa Block-suklaata

Koristeeksi

  • sukaattipaloja
  • pistaasipähkinöitä
  • nonparelleja
  • mantelilastuja
  • valmista sokeri-vesikuorrutetta

Valmistusohje

1. Leikkaa marsipaanista 12–14 tasakokoista palaa. Pyörittele palat palloiksi ja aseta pallot lautasen päälle.

2. Sulata suklaa liedellä pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Valuta suklaa lusikalla marsipaanipallojen päälle, anna suklaan jähmettyä hetki ja koristele. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja nosta namit pieniin paperisiin makeisvuokiin.

Vinkki! Marsipaania on helppo tehdä itsekin.

Jauha pari pussillista kuorittuja manteleita hyvin hienoksi jauheeksi. Lisää jauheeseen tomusokeria suhteessa 1/3 mantelijauhetta, 2/3 tomusokeria. Notkista seos valkuaisella helposti muotoiltavaksi massaksi. Voit värjätä massan karamellivärillä ja maustaa esimerkiksi appelsiini- tai rommiaromilla.

Lisää karkkeja makeannälkään:

Brigadeiro_makeiset_1

Brigadeiro-makeiset

950518-rocky-road.jpg

Rocky road

Piparminttu_rosmariinisuklaa

Nopeat piparminttu-rosmariinisuklaat

Kotiliesi.fi: Marsipaanitryffelit

X