Reseptit

Marskin lihapullat

11.9.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g lammasjauhelihaa
200 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl voita tai öljyä
8 anjovisfileetä + tilkka lientä
1 dl vettä
1 dl kermaa
2 viipaletta paahtoleipää
1 muna
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
silputtua persiljaa

Valmistusohje

Lammaslihapullien lisukkeena on hunajavoissa paistettuja ruusukaaleja ja punajuuri-perunakiusausta.

1. Silppua sipuli. Kuumenna voi tai öljy pannulla, lisää sipulisilppu ja murskaa päälle valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki sekoitellen, lisää tomaattipyree ja tilkka anjovislientä, anna kuumentua hetki. Jäähdytä seos.

2. Hienonna anjovikset haarukalla. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi ja murenna kerma-vesiseokseen. Lisää kananmuna ja anna leivän turvota hetki. Lisää sipuliseos, anjovikset, jauheliha, persiljasilppu ja mausteet. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää sekaan pari lusikallista vesitilkassa turvotettuja korppujauhoja. Anna taikinan maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

3. Pyörittele taikinasta keskikokoisia lihapullia ja paista ne voi-öljyseoksessa ruskeiksi.

Katso myös: 

Täytetyt munakoisot, Ruoka.fi

Lihapullat Kreetan tapaan, Ruoka.fi

Lammaspasteijat, Kotiliesi.fi