7.3.2014

Masterchef Kiran maa-artisokkasalaatti ja sitruunainen vinaigrette

Teksti: Kira Åkerström Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g maa-artisokkaa
sitruunaa
jäävettä
lehtipersiljaa

sitruunainen vinaigrette

2 rkl sitruunamehua
2 1/2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria

Valmistusohje

Raa’asta maa-artisokasta valmistuu ihanan rouskuva ja rapea alkuruokasalaatti.

1. Kuori ja viipaloi maa-artisokat ohuen ohuiksi siivuiksi. Voit käyttää apuna esim. mandoliinileikkuria. Laita siivut noin 10 minuutiksi jääveteen, jossa on puristettua sitruunamehua. Sitruuna estää tummumista ja jäävesi rapeuttaa siivut.

2. Sekoita vinaigretten kaikki ainekset yhteen.

3. Kuivaa siivut hyvin ja tarjoile lehtipersiljan ja sitruunaisen vinaigretten kanssa.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi