Masterchef Kiran maa-artisokkasalaatti ja sitruunainen vinaigrette
Raa’asta maa-artisokasta valmistuu ihanan rouskuva ja rapea alkuruokasalaatti.
Ainekset
- 400 g maa-artisokkaa
- sitruunaa
- jäävettä
- lehtipersiljaa
sitruunainen vinaigrette
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 1/2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi maa-artisokat ohuen ohuiksi siivuiksi. Voit käyttää apuna esim. mandoliinileikkuria. Laita siivut noin 10 minuutiksi jääveteen, jossa on puristettua sitruunamehua. Sitruuna estää tummumista ja jäävesi rapeuttaa siivut.
2. Sekoita vinaigretten kaikki ainekset yhteen.
3. Kuivaa siivut hyvin ja tarjoile lehtipersiljan ja sitruunaisen vinaigretten kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous