Reseptit

Masterchef Kiran maa-artisokkasalaatti ja sitruunainen vinaigrette

Raa’asta maa-artisokasta valmistuu ihanan rouskuva ja rapea alkuruokasalaatti.

Teksti:
Kira Åkerström
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g maa-artisokkaa
  • sitruunaa
  • jäävettä
  • lehtipersiljaa

sitruunainen vinaigrette

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 rkl sokeria

Valmistusohje

 

1. Kuori ja viipaloi maa-artisokat ohuen ohuiksi siivuiksi. Voit käyttää apuna esim. mandoliinileikkuria. Laita siivut noin 10 minuutiksi jääveteen, jossa on puristettua sitruunamehua. Sitruuna estää tummumista ja jäävesi rapeuttaa siivut.

2. Sekoita vinaigretten kaikki ainekset yhteen.

3. Kuivaa siivut hyvin ja tarjoile lehtipersiljan ja sitruunaisen vinaigretten kanssa.

X