Reseptit

Masterchef Kiran possunposket, palsternakkatikut ja palsternakka-omenapyree

Mureat, pitkään hautuneet ja palsternakkatikuilla koristellut possunposket ovat täydellistä lohturuokaa.

Teksti:
Kira Åkerström
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g luomuporsaan poskia
  • vehnäjauhoa
  • 3 paloiteltua salottisipulia
  • 4 veitsellä kevyesti murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 paloiteltua porkkanaa
  • 1 pieni paloiteltu palsternakka
  • 1 pieni paloiteltu omena
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl suolaa
  • 3,5 dl tummaa portviiniä
  • 1 rkl balsamicoa
  • 5 dl vasikanlientä (tai lihalientä)
  • 1 oksa rosmariinia

Palsternakka-omenapyree:

  • 3 pientä salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 250 g palsternakkaa
  • 1,5 dl täysmaitoa
  • 0,5 dl kermaa
  • puolikas iso hapokas omena
  • suolaa

Palsternakkatikut:

  • 1 pieni palsternakka
  • öljyä uppopaistamiseen

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Putsaa posket suurimmista kalvoista. Kuumenna (valurauta)pata. Kääntele posket vehnäjauhoissa ja paista niihinkaunis väri. Laita sivuun.

2. Lisää öljyä ja alenna lämpötilaa. Ruskista sipulit, kasvikset ja mausteet. Lisää posket ja kaada joukkoon portviini ja balsamico. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää joukkoon loput ainekset. Laita padan päälle kansi ja siirrä uuniin. Anna hautua 2–3 tuntia, kunnes posket ovat täysin pehmeitä ja mureita.

3. Nosta posket padasta ja siivilöi liemi. Kaada liemi kattilaan ja keitä kokoon noin puoleen alkuperäisestä, niin että kastike hieman paksuuntuu ja maku tiivistyy. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa balsamicolla ja suolalla.

Palsternakka-omenapyree:

4. Hienonna sipulit ja karamelisoi niitä voissa noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä ja kullanruskeita. Lisää joukkoon kuorittua ja paloiteltua palsternakkaa, kaada perään maito ja kerma.

5. Anna poreilla hiljalleen. Kun palsternakat ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon kuorittu ja paloiteltu omena. Keitä kypsäksi.

6. Kaada seos blenderiin ja aja silkkiseksi pyreeksi, lisää tarpeen mukaan nestettä. Mausta suolalla ja tarvittaessa sitruunamehulla.

Palsternakkatikut:

7. Pese palsternakka huolellisesti. Kuori tai leikkaa veitsen avulla palsternakasta ohuita tikkuja tai ”spagettia”. Kuivaa tikut talouspaperin päällä.

8. Friteeraa tikut 180-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi ja valuta talouspaperin päällä.

9. Tarjoile possunposkia ja kastiketta palsternakka-omenapyreen ja palsternakkatikkujen kanssa.

X