11.3.2014

Masterchef Kiran sienivelouté

Teksti: Kira Åkerström Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

sieniliemi:

1/2 pieni pesty ja paloiteltu palsternakka
3 keskikokoista salottisipulia paloiteltuna
3 timjamin oksaa
öljyä
400 g paloiteltuja tuoreita herkkusieniä tai kuivattuja metsäsieniä
2 rkl sherryä
1 rkl soijaa
0.5 tl suolaa
1 l vettä

Velouté-kastike:

2 rkl voita
2 rkl jauhoja
3 1/2 dl sienilientä
1/2 dl kermaa
1/2 dl täysmaitoa

Valmistusohje

Maukas sienivelouté sopii hyvin esimerkiksi maa-artisokkagnocchien kanssa.

Sieniliemi

1. Paahda palsternakkaa, sipulia ja timjamia öljyssä, kunnes ne ovat saaneet reippaasti väriä. Lisää joukkoon herkkusienet ja paista vielä pari minuuttia.

2. Kaada joukkoon loput ainekset ja anna liemen poreilla noin 40 minuuttia, kunnes jäljellä on 4–5 dl ja maku on tiivis ja täyteläinen.

3. Siivilöi liemi ja valmista velouté-kastike.

Velouté

1. Sulata voi kattilassa tai laakeassa paistinpannussa. Lisää jauhot ja laske lämpöä, anna jauhojen kypsyä voissa pari minuuttia välillä sekoittaen. Älä anna ruskistua.

2. Kaada joukkoon sieniliemi ja keitä vielä pari minuuttia.

3. Kaada lopuksi joukkoon kerma ja maito, kiehauta ja laita sivuun. Surauta sauvasekoittimella ilmavaksi kastikkeeksi juuri ennen tarjoilua. Ylijäänyttä kastiketta voi hyödyntää esim. keittona.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi