Masterchef Kiran sienivelouté
Maukas sienivelouté sopii hyvin esimerkiksi maa-artisokkagnocchien kanssa.
Ainekset
sieniliemi:
- 1/2 pieni pesty ja paloiteltu palsternakka
- 3 keskikokoista salottisipulia paloiteltuna
- 3 timjamin oksaa
- öljyä
- 400 g paloiteltuja tuoreita herkkusieniä tai kuivattuja metsäsieniä
- 2 rkl sherryä
- 1 rkl soijaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 l vettä
Velouté-kastike:
- 2 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- 3 1/2 dl sienilientä
- 1/2 dl kermaa
- 1/2 dl täysmaitoa
Valmistusohje
Sieniliemi
1. Paahda palsternakkaa, sipulia ja timjamia öljyssä, kunnes ne ovat saaneet reippaasti väriä. Lisää joukkoon herkkusienet ja paista vielä pari minuuttia.
2. Kaada joukkoon loput ainekset ja anna liemen poreilla noin 40 minuuttia, kunnes jäljellä on 4–5 dl ja maku on tiivis ja täyteläinen.
3. Siivilöi liemi ja valmista velouté-kastike.
Velouté
1. Sulata voi kattilassa tai laakeassa paistinpannussa. Lisää jauhot ja laske lämpöä, anna jauhojen kypsyä voissa pari minuuttia välillä sekoittaen. Älä anna ruskistua.
2. Kaada joukkoon sieniliemi ja keitä vielä pari minuuttia.
3. Kaada lopuksi joukkoon kerma ja maito, kiehauta ja laita sivuun. Surauta sauvasekoittimella ilmavaksi kastikkeeksi juuri ennen tarjoilua. Ylijäänyttä kastiketta voi hyödyntää esim. keittona.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous