Mainos 13.5.2012

Masussa makeaa: Riisipiirakkakakku lohi- ja munatäytteillä (gluteeniton ja laktoositon)

Teksti: Masussa makeaa Kuvat: Masussa makeaa

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

12 kpl Moilas gluteenittomia riisipiirakoita
laktoositonta voisulaa

Täyte 1

150 g kylmäsavulohta
100 g valkosipulituorejuustoa
75 g ranskankermaa
1,5 tl sitruunamehua
suolaa
200 g lämminsavulohta

Täyte 2

4 kananmunaa
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g raejuustoa
suolaa
1 maustekurkku

Kostutukseen

maitoa

Kuorrutus

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosipulituorejuustoa
75 g ranskankermaa

Koristeluun

2 kanamunaa
50 g kylmäsavulohta
maustekurkkua

Lisäksi

20 cm:n irtopohjavuoan reunaympyrä

Valmistusohje

  1. Paista piirakat ohjeen mukaan. Voitele uunista tulleet piirakat voisulalla ja laita kulhoon pyyhkeen alle. Anna jäähtyä ja pehmetä siellä hetki.
  2. Keitä 6 kpl kananmunia (4 täytteeseen ja 2 koristeluun)
  3. Valmista täyte 1: Pilko kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää kylmäsavulohi ja sitruunan mehu ja sekoita. Lisää suolaa maun mukaan. Pieni myös lämminsavulohi, mutta älä sekoita täytteeseen.
  4. Valmista täyte 2.:  Kuori 4 keitettyä kananmunaa. Pieni ne haarukan avulla. Sekoita munamurskan joukkoon pehmeä huoneenlämpöinen voi, ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon myös 100 g raejuustoa. Lisää suolaa maun mukaan. Kuutioi myös maustekurkku, mutta älä sekoita täytteen sekaan.
  5. Aseta isolle lautaselle irtopohjavuoanreunat. Asettele kolme kokonaista riisipiirakkaa ympyräksi reunojen sisälle. Ota neljäs piirakka ja puolita se. Leikkaa toinen puolikas kolmeen osaan,ja aseta palat riisipiirakoiden väliin jääviin koloihin reunalla. Leikkaa toisesta puolikkaasta reunat irti, niin että jäljelle jää kolmio, ja aseta se riisipiirakoiden keskellä jääneeseen kolmioaukkoon.  Kostuta piirakoita hieman maidolla.
  6. Levitä kylmäsavulohitäyte piirakoiden päälle, ja ripottele pintaan lämminsavulohipalat.
  7. Tee seuraava piirakkakerros samalla tavalla, voit hieman muuttaa ”rajojen” paikkaa, eli asettaa piirakat hieman eri kohtiin, kuin ensimmäisessä kerroksessa, mutta pakollista tämä ei ole. Kostuta.
  8. Levitä piirakkakerroksen päälle kananmuna-voi-raejuusto -täyte ja ripottele sen pinnalle maustekurkkukuutiot.
  9. Laita munakerroksen päälle viimeiset piirakat – samoin kuin kaksi edellistäkinkerrosta, ja kostuta.
  10. Peitä kakku foliolla, ja aseta kakun päälle painoksilautanen (ja laita siihen jotain lisäpainoa), ja siirrä kakku jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi tai kahdeksi.
  11. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Ota kakku kaapista, ja poista irtoreunat. Levitä kuorrutus kaikkialle kakun päälle.
  12. Tee kylmäsavulohesta ruusuja ja maustekurkuista lehtikoristeita ja asettele kakun päälle.
  13. Kuori kaksi kananmunaa ja murenna ne haarukalla, ja ripottele kananmunamurska kakun ympärille kakkulautaselle.
  14. Leikkaa kakusta paloja terävällä veitsellä.

Masussa makeaa -blogi osallistuu Moilas Oy:n ja Ruoka.fi:n Tuunaa piirakka -kilpailuun.

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi