Matalassa lämmössä paistettua turskaa tomaattien, karamellisoitujen pinjansiemenien ja oliivimarmeladin kanssa
Tällä ohjeella valmistat matalassa lämmössä paistettua turskaa tomaattien, karamellisoitujen pinjansiemenien ja oliivimarmeladin kanssa.
Ainekset
- 200 g turskafileetä neljänä yhtä suurena palana
- 5 dl auringonkukkaöljyä
- 2 laakerinlehteä
- puolikas valkosipulinkynsi
- 4 pientä sipulia
- 8 kirsikkatomaattia
tomaattihyytelö:
- 300 g terttutomaatteja
- 2 liivatelehteä
oliivimarmeladi:
- 10 g Aragonin mustia oliiveja
- 10 g Sevillan mustia oliiveja
- 2 g (vajaa 1/2 tl) sokeria
karamellisoidut pinjansiemenet:
- 10 g pinjansiemeniä
- 5 g (1 tl) sokeria
- suolaa
Lisäksi:
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- hyvää oliiviöljyä (miel. Arbequina-oliiveista)
Valmistusohje
Kuumenna auringonkukkaöljy, laakerinlehdet ja valkosipuli pannussa 50-asteiseksi. Paista turskaa siinää 12 minuuttia. Ota kalapalat pois ja valuta.
Kasta terttutomaatit hetkeksi kiehuvaan, kevyesti suolalla maustettuun veteen ja jäähdytä kylmän juoksevan veden alla. Kuori tomaatit. Tee sama kirsikkatomaateille ja sipuleille ja hienonna sipulit.
Leikkaa kuoritut terttutomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Paloittele malto tomaattilientä varten. Kuumenna maltoa kattilassa, kunnes se hajoaa. Pane seos siivilävaatteella vuorattuun siivilään ja anna valua 6 tuntia.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna tomaattiliemi ja sekoita sen joukkoon puristetut liivatelehdet. Anna hyytyä jääkaapissa.
Poista oliiveista kivet ja pane oliivit pieneen kattilaan sokerin kanssa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes rakenteesta tulee marmeladimaista.
Pane pinjansiemenet pannuun sokerin kanssa ja lisää 1 rkl vettä. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen ja keitä, kunnes siemenet karamellisoituvat kevyesti. Ota pannu liedeltä ja kaada siemenet kulhoon. Mausta reilusti suolalla.
Aseta turska, kirsikkatomaatit ja sipulisilppu neljälle lautaselle. Viimeistele kala oliivimarmeladilla, pinjansiemenillä ja tomaattihyytelöllä. Koristele ruohosipulilla ja oliiviöljyllä.
Viinisuositus: Tämän ruoan kanssa voi kokeilla cavaa, mutta ruoan makeiden elementtien vuoksi se saisi olla puolikuivaa. Toinen vaihtoehto on puolikuiva ja aromaattinen viini, jossa on reilusti happoja.
Ohje: Marc Singla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous