Reseptit

Mäti-perunasalaatti

Mäti-perunasalaatti on kesäruokaa parhaimillaan. Ensimmäiset varhaisperunat pääsevät arvoiseensa seuraan, kun perunasalaatti kruunataan mädillä. Salaattipohjan voi hyvin valmistaa maustumaan jääkaappiin jo vaikka edellisenä iltana – näin viinietikasta ja täysjyväsinapista makua saanut liemi imeytyy ja maustaa perunat kunnolla. Tuore raastettu piparjuuri tuo salaattiin herkullisen, aavistuksen polttelevan maun.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mäti-perunasalaatti

  • 1 kg keitettyjä varhaisperunoita
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl täysjyväsinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/2 tuorekurkku
  • 1 maustekurkku
  • 1/2 omena
  • 2 kevätsipulia
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 50 g kirjolohenmätiä
  • 100 g ranskankermaa
  • 2-3 rkl piparjuurta raastettuna

Valmistusohje

Mäti-perunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Paloittele keitetyt perunat. Sekoita kulhossa öljy, viinietikka ja sinappi. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon perunat, hienonnettu tilli ja ruohosipuli.

2. Kuutioi kurkku ja maustekurkku. Pese ja kuori omena tarvittaessa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsi-pulit. Sekoita kurkut, omenat ja kevätsipulit perunoiden joukkoon. Levitä mäti-perunasalaatti laakealle tarjoiluvadille.

3. Lisää puolitetut kananmunat, kirjolohenmäti ja ranskankermaa nokareina. Raasta päälle piparjuurta.

Katso myös: Perunasalaatin voi tehdä monella tapaa – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Perunasalaatti onnistuu monella tyylillä – onko suosikkisalaatissasi kirkas vai majoneesipohjainen kastike?

X