18.6.2012

Mätikastike

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl hapankermaa, smetanaa tai ranskankermaa
8 rkl/100 g suolattua mätiä
4 rkl silputtuja yrttejä:
ruohosipulia +
tilliä +
maustekrassia

Valmistusohje

Sekoita mäti hapankermaan ja kirpeytä yrttisilpulla. Kastike käy paahtoleivälle, kasvisten seuraan tai uuniperunan täytteeksi. Tattariletuille kastike sopii vallan mainiosti blinikauden päätyttyä.

Mätikastike jalostaa keväisen uunikalan ja savustetun siian. Kirkkaaseen kuhakeittoon voi nostaa nokareen mätikastiketta silmäksi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi