24.1.2016

Mätimousse

Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tarjoa mätimoussea esimerkiksi gluteenittomien pikkublinien ja lime-punapippurigraavatun lohen seurana.

Ainekset

100 g siianmätiä
1 punasipuli
1 prk (á 120 g) smetanaa
1/2 tl mustapippuria
tuoretta tilliä

Valmistusohje

Ota mäti sulaamaan jääkaappiin edellisenä päivänä. Valuta tiheässä siivilässä, jos mäti tuntuu vetiseltä. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita kylmään maustumaan noin 30 minuutiksi. Halutessasi voit vatkata smetanan vaahdoksi ennen aineiden yhdistämistä. Silloin täytteestä tulee kiinteämpää. Tarjoa mätimoussea esimerkiksi gluteenittomien pikkublinien ja lime-punapippurigraavatun lohen seurana.

Katso myös:
Mätilevite leivälle ja blineille, Ruoka.fi
Mäti-savulohiherkku, Ruoka.fi
Taramasalata-mätitahna, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi