Mätivaahto
Rapeaksi paahdettu saaristolaisleipä ja helppo mätivaahto ovat juhlallinen alkupala tai sormisyötävä kuohuviinin kumppaniksi.
Ainekset
Mätivaahto
- 100 g kirjolohenmätiä
- 1 dl kuohukermaa
- 120 g smetanaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 pieni punasipuli kuutioituna
- ripaus mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ohuita viipaleita saaristolaisleipää
- voita voiteluun
Koristeluun:
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- murskattuja rosépippureita
Valmistusohje
Mätivaahto tehdään näin helposti:
1. Laita mäti tarvittaessa valumaan lävikköön.
2. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon smetana, sitruunamehu, punasipuli, mustapippuri, ruohosipuli sekä lopuksi valutettu mäti. Anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
3. Paahda saaristolaisleipäviipaleet rapeiksi ja voitele ne voilla. Lusikoi päälle mätivaahtoa ja koristele ruohosipulilla ja rosépippurilla.
4. Tarjoa mätivaahto ja saaristolaisleipä illanistujaisten suupalana tai aterian alkupalana.
Katso myös Kotiliesi.fi: Lohicarpaccio ja mätimalja
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous