mätivaahto ja saaristolaisleipää
Reseptit

Mätivaahto

Rapeaksi paah­dettu saaristo­laisleipä ja helppo mäti­vaahto ovat juhlallinen alkupala tai sormisyötävä kuohuviinin kumppaniksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mätivaahto

  • 100 g kirjolohenmätiä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni punasipuli kuutioituna
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ohuita viipaleita saaristolaisleipää
  • voita voiteluun

Koristeluun:

  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • murskattuja rosépippureita

Valmistusohje

Mätivaahto tehdään näin helposti:

1. Laita mäti tarvittaessa valumaan lävikköön.

2. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon smetana, sitruunamehu, punasipuli, mustapippuri, ruohosipuli sekä lopuksi valutettu mäti. Anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

3. Paahda saaristolaisleipäviipaleet rapeiksi ja voitele ne voilla. Lusikoi päälle mätivaahtoa ja koristele ruohosipulilla ja rosépippurilla.

4. Tarjoa mätivaahto ja saaristolaisleipä illanistujaisten suupalana tai aterian alkupalana.

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohicarpaccio ja mätimalja

X