
Mätivaahto
Mätivaahto tarjotaan hauskasti keitettyjen kananmunanpuolikkaiden päältä. Tässä kaunis ja herkullinen alkupala pääsiäisaterian alkuun.
Ainekset
Mätivaahto
- 100 g kirjolohenmätiä
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 pieni punasipuli kuutioituna
- 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 1/4 tl mustapippuria
- (suolaa)
Lisäksi
- 6 kananmunaa
Valmistusohje
Mätivaahto tehdään helposti näin:
1. Keitä kananmunat niin, että keltuainen on kiinteä mutta vielä kauniin keltainen. Kuori kananmunat ja leikkaa ne keskeltä kahtia.
2. Valuta mäti siivilässä mahdollisimman kuivaksi.
3. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi, ja sekoita joukkoon sitruunamehu, punasipulikuutiot, ruohosipuli, mustapippuri sekä valutettu mäti (säästä mätiä hieman koristeluun).
4. Anna mätivaahdon tekeytyä jääkaapissa 10–15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Asettele kananmunan puolikkaat isolle lautaselle tai vadille ja lusikoi päälle mätivaahto.
6. Koristele mädillä ja tarjoa.
Katso myös: Mäti-lohisuupalat
Katso myös Kotiliesi.fi: Mätidippi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous