Reseptit

Mätivaahto

Mätivaahto tarjotaan hauskasti keitettyjen kananmunanpuolikkaiden päältä. Tässä kaunis ja herkullinen alkupala pääsiäisaterian alkuun.

Teksti:
Teresa Välimäri
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mätivaahto

  • 100 g kirjolohenmätiä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni punasipuli kuutioituna
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/4 tl mustapippuria
  • (suolaa)

Lisäksi

  • 6 kananmunaa

Valmistusohje

Mätivaahto tehdään helposti näin:

1. Keitä kananmunat niin, että keltuainen on kiinteä mutta vielä kauniin keltainen. Kuori kananmunat ja leikkaa ne kes­keltä kahtia.

2. Valuta mäti siivilässä mah­dollisimman kuivaksi.

3. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi, ja sekoita joukkoon sitruunamehu, punasipulikuu­tiot, ruohosipuli, mustapippuri sekä valutettu mäti (säästä mä­tiä hieman koristeluun).

4. Anna mätivaahdon tekeytyä jääkaapissa 10–15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvit­taessa suolaa.

5. Asettele kananmunan puolik­kaat isolle lautaselle tai vadille ja lusikoi päälle mätivaahto.

6. Koristele mädillä ja tarjoa.

Katso myös: Mäti-lohisuupalat

Katso myös Kotiliesi.fi: Mätidippi

X