Reseptit

Mätivaahtoa ja saaristolaisleipää

18.12.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Rapeaksi paah­dettu saaristo­laisleipä ja helppo mäti­vaahto ovat juhlallinen alkupala tai sormisyötävä kuohuviinin kumppaniksi.

Ainekset

Mätivaahtoa ja saaristolaisleipää:

100 g kirjolohenmätiä
1 dl kuohukermaa
120 g smetanaa
2 rkl sitruunamehua
1 pieni punasipuli kuutioituna
ripaus mustapippuria
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
ohuita viipaleita saaristolaisleipää
voita voiteluun

Koristeluun:

2 rkl hienonnettua ruohosipulia
murskattuja rosépippureita

Valmistusohje

1. Laita mäti tarvittaessa valumaan lävikköön.

2. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon smetana, sitruunamehu, punasipuli, mustapippuri, ruohosipuli sekä lopuksi valutettu mäti. Anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

3. Paahda saaristolaisleipäviipaleet rapeiksi ja voitele ne voilla. Lusikoi päälle mätivaahtoa ja koristele ruohosipulilla ja rosépippurilla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme