20.1.2016

Maukas karjalanpaisti

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Karjalanpaistia ei aikanaan kutsuttu karjalanpaistiksi, vaan lihapotiksi ja ruukku- tai uunipaistiksi. Ruoan makean paahteinen aromi syntyy vain hitaasti raukeassa uunissa hauduttamalla.

Ainekset

500 g possun etuselkää, lapaa tai niskaa
500 g naudan lapaa
500 g ampaan etuselkää tai lapaa
2–3 sipulia
1 tl kokonaisia maustepippureita
2 tl suolaa
vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa lihat reiluiksi, noin kananmunan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit.

2. Lado lihapalat, sipulilohkot ja mausteet kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Jätä päällimmäiseksi kerros sianlihaa. Kaada päälle kylmää vettä sen verran, että ainekset peittyvät juuri ja juuri.

3. Pane pata 150-asteiseen uuniin vähintään 3 tunniksi, mutta mielellään pitemmäksikin aikaa. Jos käytät 100-asteista uunia, voi padan jättää uuniin yön yli hautumaan. Karjalanpaistia ei pidä sekoittaa kypsennyksen aikana, näin päällimmäiset possupalat paahtuvat kauniin ruskeiksi ja liemi pysyy kirkkaana. Kypsennyksen lopulla voit peittää padan kannella, ettei ruoka kuivu.

4. Tarjoa karjalanpaisti suoraan padasta keitettyjen perunoiden ja karjalanpiirakoiden kanssa.

Katso myös:

Ruskistettu karjalanpaisti, Ruoka.fi
Juures-possupata, Ruoka.fi
Perinteinen karjalanpaisti, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi