Maukas makaronisalaatti
Makaronisalaatti tuo mieleen lapsuuden. Tällä kertaa majoneesikastike korvataan raikkaalla vinegrettellä. Salaatti säilyy raikkaana purkkeihin tai rasioihin pakattuna kylmälaukussa.
Ainekset
Makaronisalaatti
- 200 g makaronia
- 5 kypsää tomaattia kuutioina
- 2 dl mustia kivettömiä oliiveja
- 1 pieni prk kapriksia
- 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
- 1 ruukku rucolaa hienonnettuna
- 1 kesäsipuli varsineen hienonnettuna
Kastike
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2-3 rkl punaviinietikkaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
Makaronisalaatti valmistuu näin helposti ja nopeasti:
1. Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
2. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta lävikössä ja jäähdytä kylmän veden alla. Kaada makaronit kulhoon ja lisää joukkoon kastike. Jätä maustumaan.
3. Lisää kaikki muut salaatin ainekset ja sekoita makaronisalaatti hyvin.
4. Pakkaa makaronisalaatti tiiviiseen astiaan retkeä varten.
Vinkki: Kokeile myös Teresa Välimäen broileri-pastasalaattia tai ruokaisaa pastasalaattia
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy itäämainen kana-pastasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous