Maukas tomaattipiirakka
Maukas tomaattipiirakka muistuttaa pizzaa, mutta maistuu mehevältä ilman rasvaista juustokuorrutettakin.
Ainekset
pohja:
- 3 dl rasvatonta maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1-2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl grahamjauhoja
- 2 dl kauraleseitä
- 1/2 dl oliiviöljyä
täyte:
- 6 (keltaista) luumutomaattia
- 2 oksaa rosmariinia
- sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 100 g maustettua tai maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)
Valmistusohje
1. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja lisää suola ja basilika. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leseet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi oliiviöljy. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Kohota taikinaa 20 minuuttia liinalla peitettynä.
2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Taputtele kohonnut taikina öljytyin sormin levyksi ja jätä kohoamaan.
3. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Lado tomaatit pohjan päälle. Jätä reunat vapaaksi, jotta ne kohoaisivat. Mausta tomaatit hienonnetulla rosmariinilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia. Tarjoile haaleana tuorejuuston kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous