Reseptit

Maukas tomaattipiirakka

Maukas tomaattipiirakka muistuttaa pizzaa, mutta maistuu mehevältä ilman rasvaista juustokuorrutettakin.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1-2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 dl kauraleseitä
  • 1/2 dl oliiviöljyä

täyte:

  • 6 (keltaista) luumutomaattia
  • 2 oksaa rosmariinia
  • sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 100 g maustettua tai maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)

Valmistusohje

 

1. Liota kädenlämpöiseen mai­toon hiiva ja lisää suola ja basi­lika. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leseet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi oliiviöljy. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Kohota taikinaa 20 minuuttia liinalla peitettynä.

2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Taputtele kohonnut taikina öljytyin sormin levyksi ja jätä kohoamaan.

3. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipa­leiksi. Lado tomaatit pohjan pääl­le. Jätä reunat vapaaksi, jotta ne kohoaisivat. Mausta tomaatit hienonnetulla rosmariinilla, suo­lalla ja rouhitulla mustapippurilla.

4. Paista piirakkaa 200-­asteisessa uunin keskitasossa 15–20 minuut­tia. Tarjoile haaleana tuorejuuston kanssa.

X