Reseptit

Maukkaat mätileivät

Saarostolaisleivän päälle kootut mätileivät viimeistellään sitruunaisella smetanalla sekä punasipulilla. Mätileivät ovat helppo alkuruoka joulupöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Itsenäisyyspäivän aterian alkuun sopii saaristolaisleivän kanssa tarjottu mäti.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maukkaat mätileivät:

  • 50 g kirjolohenmätiä
  • 1 dl smetanaa
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 tl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 8 viipaletta saaristolaisleipää paahdettuna
  • voita voiteluun
  • 1 pieni punasipuli kuutioina
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Valuta mäti tiheässä siivilässä tarvittaessa.

2. Sekoita smetanan joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.

3. Voitele paahdetut leipäviipaleet voilla ja lusikoi niille smetanaa. Lisää päälle mätiä sekä punasipulikuutioita ja ruohosipulia.

4. Tarjoa leivät yksinkertaisina tai kerrosleipinä kuohuviinin kera.

X