Reseptit

Maukkaat mätileivät

22.12.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos
Saarostolaisleivän päälle kootut mätileivät viimeistellään sitruunaisella smetanalla sekä punasipulilla. Mätileivät ovat helppo alkuruoka joulupöytään.

Ainekset

Maukkaat mätileivät:

50 g kirjolohenmätiä
1 dl smetanaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
8 viipaletta saaristolaisleipää paahdettuna
voita voiteluun
1 pieni punasipuli kuutioina
1 dl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Valuta mäti tiheässä siivilässä tarvittaessa.

2. Sekoita smetanan joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.

3. Voitele paahdetut leipäviipaleet voilla ja lusikoi niille smetanaa. Lisää päälle mätiä sekä punasipulikuutioita ja ruohosipulia.

4. Tarjoa leivät yksinkertaisina tai kerrosleipinä kuohuviinin kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme