Maukkaat mätileivät
Saarostolaisleivän päälle kootut mätileivät viimeistellään sitruunaisella smetanalla sekä punasipulilla. Mätileivät ovat helppo alkuruoka joulupöytään.
Ainekset
Maukkaat mätileivät:
- 50 g kirjolohenmätiä
- 1 dl smetanaa
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- 2 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 8 viipaletta saaristolaisleipää paahdettuna
- voita voiteluun
- 1 pieni punasipuli kuutioina
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Valuta mäti tiheässä siivilässä tarvittaessa.
2. Sekoita smetanan joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.
3. Voitele paahdetut leipäviipaleet voilla ja lusikoi niille smetanaa. Lisää päälle mätiä sekä punasipulikuutioita ja ruohosipulia.
4. Tarjoa leivät yksinkertaisina tai kerrosleipinä kuohuviinin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous