Reseptit

Mausteinen bataatti-kikhernesalaatti

Ruokaisan bataatti-kikhernesalaatin voi maustaa maun mukaan lempeästi tai tuhdisti. Ohjeen mukaan tehtynä salaatti on maultaan mieto.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk kikherneitä
  • 1 (400 g) bataatti
  • 200 g kaalia tai
  • 1 pussi salaattisekoitusta
  • 200 g tavallista tai vegaanista fetaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ripaus chilirouhetta
  • 2 rkl balsamicoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Kaada kikherneet siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Leikkaa bataatti sentin kuutioiksi. Jos käytät kaalia, suikaloi se ohuelti. Jos haluat kaalista erityisen mehevää, painele sitä reippaasti kaulimella. Murenna tai paloittele feta.

2. Kaada öljy paistinpannulle. Lisää bataattikuutiot ja paista ne melkein kypsiksi keskilämmöllä. Lisää kikherneet, juustokumina, korianteri ja chili. Paista seosta, kunnes kikherneet ovat täysin kuumenneet. Lisää balsamico ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä haaleaksi.

3. Pane kaalisuikaleet tai salaattisekoitus lautasten pohjalle, lisää päälle bataattiseos ja feta. Silppua pinnalle minttua.

X