Reseptit

Mausteinen broileri

Tarjoa mausteinen broileri vihannesten ja riisin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1-2 chiliä
  • 1 prk (4 dl) kookosmaitoa
  • yhden limetin mehu
  • 2 rkl kalakastiketta (fish sauce)
  • rouhittua valkopippuria
  • öljyä
  • vihreitä vihanneksia (papuja, sokeriherneenpalkoja, parsaa, pinaattia ja/tai parsakaalia)
  • vettä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Pane broilerin rintafileet kulhoon. Huuhdo ja halkaise chilit. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Sekoita chilisuikaleet, kookosmaito, limettimehu ja kalakastike keskenään. Kaada seos broilerin rintafileiden päälle. Anna maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä tai pari tuntia jääkaapissa.

2. Ota broilerin rintafileet marinadista ja kuivaa niiden pinta. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Lisää broilerin rintafileet ja paista ne molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Mausta maun mukaan suolalla ja valkopippurilla. Kaada marinadi pannuun ja hauduta fileitä 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat mehevän kypsiä.

3. Keitä broilerin kypsyessä puhdistettuja vihanneksia suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia, jolloin ne ovat napakan kypsiä.  Valuta vihannekset.

4. Leikkaa broilerin rintafileet viipaleiksi. Asettele ne tarjolle ja kaada haudutusliemi päälle. Koristele korianterilla tai persiljalla ja limetinlohkoilla. Tarjoa vihannesten kanssa. Voit keittää lisäkkeeksi myös riisiä.

X