Mausteinen café brûlot -kahvi
Café brûlot on Louisianassa suosittu juoma. Rommi tai brandy maustetaan sokerilla, kanelitangoilla, sitruunan kuorella ja appelsiinilla, johon on pistelty kokonaisia mausteneilikoita ja lämmitetään varovasti suuressa lämmönkestävässä maljassa, kunnes sokeri liukenee. Juoma liekitetään näyttävästi ja sammutetaan kaatamalla joukkoon kuumaa, vastavalmistettua kahvia.
Ainekset
Café brûlot -kahvi
- noin 3/4 dl rommia tai brandya
- noin 1/2 dl Cointreauta tai appelsiininmakuista likööriä
- 2 rkl sokeria
- 6-8 kokonaista mausteneilikkaa
- 2 kanelitankoa
- sitruunan tai appelsiinin kuorta pitkinä suikaleina
- 7 dl vahvaa, kuumaa kahvia
koristeeksi:
- kanelia
- appelsiinin kuorta
Valmistusohje
Café brûlot -kahvi tehdään näin:
Café brûlot -kahvi eli New Orleansin kahvidrinkki valmistuu kotioloissa helposti.
1. Kuumenna rommi tai brandy, likööri, sokeri, neilikat ja kaneli.
2. Kuori hyvin pesty sitruuna ja appelsiini, kuori ohuelti pitkiksi suikaleiksi perunankuorimaveitsellä ja lisää osa kuorista joukkoon. Säästä muutama suikalekoristeeksi.
3. Valmista vahva kahvi mieluiten tummapaahtoisista pavuista ja lisää kuuma, juuri valmistettu kahvi. Siivilöi ja jaa kuumalla vedellä lämmitettyihin kuppeihin. Koristeeksi voit lisätä kanelitangon ja suikaleen appelsiinin kuorta.
Saatat pitää myös Irish Coffeesta eli irlantilaisesta kahvista, rommilla terästetystä farisealaisesta kahvista tai Grand Marnier -kahvista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin keität hyvää suodatinkahvia – kahvinmaistelun Suomen mestari kertoo parhaat vinkit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous