Reseptit

Mausteinen café brûlot -kahvi

Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 3/4 dl rommia tai brandya
  • noin 1/2 dl Cointreauta tai appelsiininmakuista likööriä
  • 2 rkl sokeria
  • 6-8 kokonaista mausteneilikkaa
  • 2 kanelitankoa
  • sitruunan tai appelsiinin kuorta pitkinä suikaleina
  • 7 dl vahvaa, kuumaa kahvia

koristeeksi:

  • kanelia ja appelsiinin kuorta

Valmistusohje

Café brûlot on Louisianassa suosittu juoma. Rommi tai brandy maustetaan sokerilla, kanelitangoilla, sitruunan kuorella ja appelsiinilla, johon on pistelty kokonaisia mausteneilikoita ja lämmitetään varovasti suuressa lämmönkestävässä maljassa, kunnes sokeri liukenee. Juoma liekitetään näyttävästi ja sammutetaan kaatamalla joukkoon kuumaa, vastavalmistettua kahvia.

1. Kuumenna rommi tai brandy, likööri, sokeri, neilikat ja kaneli.

2. Kuori hyvin pesty sitruuna ja appelsiini, kuori ohuelti pitkiksi suikaleiksi perunankuorimaveitsellä ja lisää osa kuorista joukkoon. Säästä muutama suikalekoristeeksi.

3. Valmista vahva kahvi mieluiten tummapaahtoisista pavuista ja lisää kuuma, juuri valmistettu kahvi. Siivilöi ja jaa kuumalla vedellä lämmitettyihin kuppeihin. Koristeeksi voit lisätä kanelitangon ja suikaleen appelsiinin kuorta.

X