Mausteinen jäädyke
Mausta jäädyke vaniljasokerilla, kanelilla, inkiväärillä ja neilikalla.
Ainekset
- 2 keltuaista
- 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
- 1 dl tummaa sokeria
- 200 g kevyttuorejuustoa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
lisäksi.:
- puolukkahilloa
Valmistusohje
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Mausta tuorejuusto vaniljasokerilla, kanelilla, inkiväärillä ja neilikalla. Sekoita vaahdot varovasti nostelemalla tuorejuuston joukkoon.
Kaada seos jäädykevuokaan tai pieneen kakkuvuokaan (1 ½ l) ja anna jäätyä pakastimessa vähintään kuusi tuntia.
Ota jäädyke pakastimesta pois noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen, pane tarjoiluvati päälle ja kumoa jäädyke tarjolle. Tarjoa jäädyke puolukkahillon kanssa. Voit ripotella mausteeksi ja koristeeksi kanelia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous