Reseptit

Mausteinen jäädyke

Mausta jäädyke vaniljasokerilla, kanelilla, inkiväärillä ja neilikalla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 keltuaista
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 1 dl tummaa sokeria
  • 200 g kevyttuorejuustoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa

lisäksi.:

  • puolukkahilloa

Valmistusohje

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Mausta tuorejuusto vaniljasokerilla, kanelilla, inkiväärillä ja neilikalla. Sekoita vaahdot varovasti nostelemalla tuorejuuston joukkoon.

Kaada seos jäädykevuokaan tai pieneen kakkuvuokaan (1 ½ l) ja anna jäätyä pakastimessa vähintään kuusi tuntia.

Ota jäädyke pakastimesta pois noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen, pane tarjoiluvati päälle ja kumoa jäädyke tarjolle. Tarjoa jäädyke puolukkahillon kanssa. Voit ripotella mausteeksi ja koristeeksi kanelia.

X