mausteinen kasviskeitto
Reseptit

Mausteinen kasviskeitto

Lämpimän mausteinen kasvissosekeitto tarjotaan piparjuurismetanan kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 porkkanaa
  • 3 perunaa
  • 4 raakaa punajuurta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 neilikkaa
  • 2 tähtianista
  • 1 laakerinlehti
  • 1.5 l kasvislientä
  • 4 etikkapunajuurta
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunamehua
  • hunajaa

Lisäksi

  • smetanaa
  • piparjuuritahnaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele tuoreet kasvikset. Pane ne kattilaan mausteiden kanssa. Kaada päälle kasvisliemi. Keitä kasvikset pehmeiksi.

2. Poista laakerinlehti, neilikat ja anikset. Lisää paloitellut etikkapunajuuret ja jauha keitto sileäksi sauvasekoittimella.

3. Kaada keitto takaisin kattilaan. Mausta sitruunamehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla, kuumenna kiehuvaksi.

4. Tarjoa keitto kuohkeaksi vatkatun, piparjuuritahnalla maustetun smetanan kanssa.

X