Reseptit

Mausteinen kurpitsa­keitto

Kurpitsan ominaista makeutta on ihanaa tasoittaa reippaalla maustamisella. Tässä syksyisessä kurptitsakeitossa on inkiväärin, chilin ja harissan mukanaan tuomaa mausteisuutta ja pientä takapotkua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Paahdetut siemenet tuovat mausteiseen kurpitsakeittoon makua ja purutuntumaa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen kurpitsakeitto:

  • 1 kg kurpitsaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl currya
  • 2 rkl harissaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • noin 1 l vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa

Pinnalle:

  • 3 rkl salaattisiemeniä
  • ripaus paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet sekä chili.

2. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Kuullota sipulit ja chili pehmeiksi ja lisää kurpitsakuutiot. Sekoita joukkoon inkivääri, curry, harissa, hunaja ja sitruunamehu.

3. Lisää sitten vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia hiljaa poreillen.

4. Ota nesteestä sivuun pari kauhallista ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma ja suola. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

5. Jaa keitto lautasille ja ripottele pinnalle salaattisiemeniä ja ripaus paprikajauhetta. Tarjoile kuumana.

X