Reseptit

Mausteinen kurpitsakreemi

Myskikurpitsasta syntyy ihanan silkkinen pyree, joka toimii hyvin esimerkiksi porsaanlihan lisukkeena.

Teksti:
Kira Åkerström
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g kuorittua ja paloiteltua butternut- eli myskikurpitsaa
  • 1 iso paloiteltu salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 1/2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tähtianis
  • 1/4 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/4 tl jauhettua kanelia
  • 1/8 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/8 tl jahettua muskottipähkinää
  • 2 dl tuorepuristettua porkkanamehua (tai valmista porkkanamehua, esim Biotta)
  • nokare voita
  • suolaa
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Myskikurpitsasta syntyy ihanan silkkinen pyree, joka toimii hyvin esimerkiksi porsaanlihan lisukkeena.

1. Kuullota sipulia ja kurpitsaa voissa hetki. Murskaa korianterinsiemenet ja lisää kattilaan muiden mausteiden kera. Paahda mausteita hetken aikaa.

2. Kaada joukkoon porkkanamehu ja laita kattilan päälle kansi. Anna poreilla hiljalleen, kunnes kurpitsa on täysin pehmeää.

3. Poimi pois tähtianis ja kaada seos blenderiin. Aja silkkiseksi pyreeksi voinokareen, suolan ja sitruunamehun kanssa. Lisää tarvittaessa vettä.

X