
Mausteinen kurpitsakreemi
Myskikurpitsasta syntyy ihanan silkkinen pyree, joka toimii hyvin esimerkiksi porsaanlihan lisukkeena.
Ainekset
- 300 g kuorittua ja paloiteltua butternut- eli myskikurpitsaa
- 1 iso paloiteltu salottisipuli
- 2 rkl voita
- 1/2 tl korianterinsiemeniä
- 1 tähtianis
- 1/4 tl jauhettua inkivääriä
- 1/4 tl jauhettua kanelia
- 1/8 tl jauhettua neilikkaa
- 1/8 tl jahettua muskottipähkinää
- 2 dl tuorepuristettua porkkanamehua (tai valmista porkkanamehua, esim Biotta)
- nokare voita
- suolaa
- sitruunamehua
Valmistusohje
Myskikurpitsasta syntyy ihanan silkkinen pyree, joka toimii hyvin esimerkiksi porsaanlihan lisukkeena.
1. Kuullota sipulia ja kurpitsaa voissa hetki. Murskaa korianterinsiemenet ja lisää kattilaan muiden mausteiden kera. Paahda mausteita hetken aikaa.
2. Kaada joukkoon porkkanamehu ja laita kattilan päälle kansi. Anna poreilla hiljalleen, kunnes kurpitsa on täysin pehmeää.
3. Poimi pois tähtianis ja kaada seos blenderiin. Aja silkkiseksi pyreeksi voinokareen, suolan ja sitruunamehun kanssa. Lisää tarvittaessa vettä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous