
Mausteinen lihapata
Naudan etupään osista haudutetussa lihapadassa on vahva maku. Mausteena padassa on tuttujen pippureiden ja laakerinlehtien lisäksi vähän kardemummaa.
Ainekset
Mausteinen lihapata
- 1 1/2 kg naudan etuselkää tai rintaa
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 100 g selleriä
- 4 maustepippuria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 tl kardemummaa
- 1–2 laakerinlehteä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 3 timjamin oksaa
- 1 rkl tavallista tai vaahterasiirappia
- 1 tl suolaa
- 4 dl punaviiniä
- 3 rkl häränfondia
- noin 3 dl vettä
Pinnalle
- silputtuja kirsikkatomaatteja
- etikkasieniä tai hillosipuleita
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Mausteinen lihapata valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa liha isohkoiksi paloiksi. Ruskista palat öljyssä pannulla ja siirrä isoon pataan. Lisää silputtu sipuli, viipaloidut valkosipulin- kynnet sekä juurekset ja mausteet. Kaada pataan viini ja fondi. Lisää sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
2. Kuumenna pataa ensin 200-asteisessa uunissa ilman kantta. Kun liemi alkaa poreilla, laske lämpö 150-asteeseen ja peitä pata kannella. Anna hautua 4–6 tuntia.
3. Tarkista valmiin ruoan maku. Ota padasta pois juurekset, ne ovat jo makunsa antaneet. Suurusta ruoka halutessasi kevyesti kastikesuuruksella. Anna padan makujen tekeytyä sillä välin, kun teet lisukkeet.
4. Lisää pinnalle tarjoiluvaiheessa kourallinen silputtuja tomaatteja, hillosipulia tai pieniä etikkasieniä ja silputtua lehtipersiljaa. Nosta mausteinen lihapata pöytään. Tarjoa lisänä appelsiini-hunajapalsternakkoja ja voilla höystettyä perunamuusia.
Viinivinkki: Hand Crafted by Geoff Hardy Shiraz, 15,37 e, on täyteläinen, mausteinen ja hennon nahkainen punaviini Australiasta.
Kokeile myös: Burgundinpata anaudan etuselästä, Lihakeittoa tai irlantilaista lihapataa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mausteinen possupata
Kommentit
Timjamista harvemmin käytetään oksia, olisiko rosmariini ollut tarkoitus? Käytettiin timjamia summittaisena määränä ja hyvää kyllä tuli.
Kommentit
1,5 naudan etuselkää? minkäkokoinen nauta? mitä jos laittais yksiköt resepteihin?
Heikallekallela
Kiitos hyvästä huomiosta. Reseptistä puuttui naudan etuselän kohdalta yksikkö, se on nyt korjattu.
Kuinkakohan monelle syöjälle tästä riittää?
Timjamista harvemmin käytetään oksia, olisiko rosmariini ollut tarkoitus? Käytettiin timjamia summittaisena määränä ja hyvää kyllä tuli.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous