Mausteinen linssikeitto
Mausteinen linssikeitto on helppo ja maukas arkiruoka.
Ainekset
- 2-3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- puolikas juuriselleri
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 tuore chili tai n. 1 tl chilihiutaleita
- öljyä
- 1 l kasvislientä
- 500 g tomaattimurskaa
- 3 dl punaisia linssejä
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- tuoretta basilikaa ja persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi porkkanat, palsternakka sekä juuriselleri. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhdo ja halkaise tuore chili, poista kanta sekä siemenet ja leikkaa chilinpuolikkaat suikaleiksi.
2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri sekä chili ja kuullota niitä muutama minuutti, kunnes ne alkavat tuoksua voimakkaasti.
3. Lisää juurekset, kasvisliemi sekä tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää linssit ja keitä noin 20 minuuttia.
4. Mausta keitto maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.
Kommentit
Tuli aivan sairaan hyvää! Kiitos tästä reseptistä. Ps. Muuntelin vähän reseptiä kun ei ollut kaikkia noita aineksia 😉
Kommentit
Tuli aivan sairaan hyvää! Kiitos tästä reseptistä. Ps. Muuntelin vähän reseptiä kun ei ollut kaikkia noita aineksia 😉
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous