Reseptit

Mausteinen linssikeitto

Mausteinen linssikeitto on helppo ja maukas arkiruoka.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • puolikas juuriselleri
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tuore chili tai n. 1 tl chilihiutaleita
  • öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 3 dl punaisia linssejä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta basilikaa ja persiljaa

Valmistusohje

 

1. Kuori ja kuutioi porkkanat, palsternakka sekä juuriselleri. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhdo ja halkaise tuore chili, poista kanta sekä siemenet ja leikkaa chilinpuolikkaat suikaleiksi.

2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri sekä chili ja kuullota niitä muutama minuutti, kunnes ne alkavat tuoksua voimakkaasti.

3. Lisää juurekset, kasvisliemi sekä tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää linssit ja keitä noin 20 minuuttia.

4. Mausta keitto maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

X