Reseptit

Mausteinen mustikkakeitto

8.1.2015 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

7 dl vettä
4 dl mustikoita
0.5 dl sokeria
0.5 tl kardemummaa
1 tähtianis
2 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

Lisäksi:

rasvatonta raejuustoa

Valmistusohje

Kotimaisesta superfoodista valmistettu mausteinen mustikkakeitto sopii jälkiruoaksi tai välipalaksi. Rasvaton raejuusto antaa sopalle mukavaa purutuntumaa ja hyvän proteiinilisän.

1. Mittaa kattilaan vesi, mustikat, sokeri, kardemumma ja tähtianis. Keitä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä.
2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää suurus liemeen yhtäjaksoisesti kaataen ja samalla puuhaarukalla sekoittaen. Kiehauta keitto ja pane se jäähtymään kulhoon. Ripottele pinnalle vähän sokeria.
3. Tarjoa raejuuston tai kermavaahdon kanssa.

Katso myös muita mustikkaisia reseptejä:

Mustikka – omanmaan superfoodia parhaimmillaan
Mustikka-talkkunajuoma
Mustikka-kasvissmoothie

Kotiliesi.fi: Herkkuja mustikasta