Reseptit

Mausteinen omenahillo

29.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Riikka Hurri/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg kotimaisia omenoita + tilkka vettä
1 rkl raastettua inkivääriä
1–2 vaniljatankoa
1 luomusitruunan kuori ja mehu
1 dl vettä
500 g hillosokeria

Valmistusohje

Jugurtin kruunaaja. Vaniljalla, inkiväärillä ja sitruunalla maustettu omenahillo tuo talvella vaihtelua aamupuuroon ja jugurttiin. Hilloa voi myös lusikoida paahtoleivän ja lettujen päälle.

1. Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

2. Höyrytä viipaleet pehmeiksi vesitilkassa. Lisää inkivääriraaste, raastettu sitruunan kuori, halkaistu vaniljatanko, vesi ja hillosokeri.

3. Keitä 10 minuuttia, poista vaniljatanko. 

4. Purkita hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin.

Vinkki! Vaihda halutessasi hillon vaniljatangot ja inkivääri kahteen kanelitankoon ja pariin tähtianikseen. Myös kardemumma maustaa hyvin omenahilloa.

Katso myös:

Omenainkivääriglögi, Ruoka.fi

Mehevä omenatorttu, Ruoka.fi

Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse, Kotiliesi.fi