Reseptit

Mausteinen omenahillo

Hillo maustaa niin jogurtin, puuron kuin paahtoleivänkin. Mausteinen omenahillo saa lisää aromia inkivääristä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Riikka Hurri/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen omenahillo

  • 1 kg kotimaisia omenoita + tilkka vettä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1–2 kpl vaniljatankoa
  • 1 luomusitruunan kuori ja mehu
  • 1 dl vettä
  • 500 g hillosokeria

Valmistusohje

Mausteinen omenahillo tehdään näin helposti:

1. Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

2. Höyrytä viipaleet pehmeiksi vesitilkassa. Kuori ja raasta inkivääri. Pese ja raasta sitruunakuori. Lisää inkivääriraaste, raastettu sitruunan kuori, halkaistu vaniljatanko, vesi ja hillosokeri omenaviipaleiden joukkoon.

3. Keitä hilloa 10 minuuttia, poista vaniljatanko.

4. Purkita hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin.

Vinkki omenahillon maustamiseen: Vaihda halutessasi hillon vaniljatangot ja inkivääri kahteen kanelitankoon ja pariin tähtianikseen. Myös kardemumma maustaa hyvin omenahilloa.

Katso myös: Hilloresepti, joka toimii taatusti – opettele hillon peruskaava tällä ohjeella

Katso myös Kotiliesi.fi: Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse

X