mausteinen papukeitto
Reseptit

Mausteinen papukeitto

Vinkki: papukeitto saa aivan uudenlaista makua, kun valmiin aterian päälle raastaa parmesaania.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 6 dl kasvislientä (gluteenitonta)
  • 1 prk kidneypapuja
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 ripaus mietoa chilirouhetta
  • hienonnettua tuoretta basilikaa
  • parmesaania

Valmistusohje

Vastaraastettu parmesaani nostaa täyteläisen papukeiton uuteen sfääriin.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita juustokuminankanssa öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa.

2. Lisää kattilaan kasvisliemi. Huuhtele purkkipavut ja lisää tomaattimurskan ja -pyreen sekä mausteiden kanssa papukeiton joukkoon.

3. Anna papukeiton kiehua 10 minuuttia. Hienonna papukeiton pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoile papukeitto halutessasi vastaraastetun parmesaanin kera.

X