Reseptit

Mausteinen papukeitto

Vinkki: papukeitto saa aivan uudenlaista makua, kun valmiin aterian päälle raastaa parmesaania.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen papukeitto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 6 dl kasvislientä (gluteenitonta)
  • 1 prk papumixiä 
(esimerkiksi Gogreen)
  • 1 prk kidneypapuja
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 ripaus mietoa chilirouhetta
  • hienonnettua tuoretta basilikaa
  • parmesaania

Valmistusohje

Mausteinen papukeitto valmistuu näin helposti:

Vastaraastettu parmesaani nostaa täyteläisen papukeiton uuteen sfääriin. Käytä keittoon kidney-papuja ja papumixiä. Papumixissä on mukana mm. kikherneitä, jotka täytelöittävät keiton maun.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita kattilanpohjalle öljyä ja kuullota hienonnettuja sipuleita hetki. Lisää  juustokumina ja jatka kuullottamista vielä hetken aikaa.

2. Lisää kattilaan kasvisliemi. Huuhtele purkkipavut siivilässä ja lisää ne tomaattimurskan ja -pyreen sekä mausteiden kanssa papukeiton joukkoon.

3. Anna papukeiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Hienonna valmiin papukeiton pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoile mausteinen papukeitto halutessasi vastaraastetun parmesaanin kera.

Reseptiä on päivitetty 20.1.2022

Katso myös: Papu-tomaattikasviskeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Sakea papu-kaalikeitto

X