Mausteinen parsakaali
Mausteinen parsakaali maistuu sellaisenaan tai riisin kanssa tai liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
Ainekset
- 450 g parsakaalia
- 2 punasipulia
- 2 chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 1 ps öljyä
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
Huuhdo ja paloittele parsakaali. Irrota kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kuori ja halkaise punasipulit. Leikkaa sipulinpuolikkaat suikaleiksi. Huuhdo ja halkaise chilit. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi inkivääri.
Kuumenna öljy wokissa, suuressa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää parsakaalin varret, punasipulit, chilit, valkosipuli sekä inkivääri. Kypsennä niitä silloin tällöin sekoittaen pari minuuttia. Lisää parsakaalin kukinnot ja jatka kypsentämistä noin viisi minuuttia. Lisää soija- sekä chilikastike ja kiehauta aineet.
Vihje: Voit ripotella mausteisen parsakaalin pinnalle (cashew)pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä.
Kommentit
Tämä on maukas ja terveellinen lisäke liha- tai kalaruuille.
Kommentit
Tämä on maukas ja terveellinen lisäke liha- tai kalaruuille.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous