Reseptit

Mausteinen parsakaali

Mausteinen parsakaali maistuu sellaisenaan tai riisin kanssa tai liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 450 g parsakaalia
  • 2 punasipulia
  • 2 chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1 ps öljyä
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta

Valmistusohje

 

Huuhdo ja paloittele parsakaali. Irrota kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kuori ja halkaise punasipulit. Leikkaa sipulinpuolikkaat suikaleiksi. Huuhdo ja halkaise chilit. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi inkivääri.

Kuumenna öljy wokissa, suuressa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää parsakaalin varret, punasipulit, chilit, valkosipuli sekä inkivääri. Kypsennä niitä silloin tällöin sekoittaen pari minuuttia. Lisää parsakaalin kukinnot ja jatka kypsentämistä noin viisi minuuttia. Lisää soija- sekä chilikastike ja kiehauta aineet.

Vihje: Voit ripotella mausteisen parsakaalin pinnalle (cashew)pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä.

X