Reseptit

Mausteinen porkkanasalaatti

Lempeästä porkkanasta löytyy mausteisuutta, kun siitä valmistaa salaatin, johon lisätään inkivääriä, retiisiä, minttua, basilikaa ja seesamiöljystä valmistettua sitruunaista kastiketta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 porkkanaa
  • pala retikkaa tai muutama retiisi
  • 2-3 varrellista sipulia
  • 150 g (noin 2 dl) mungopavunituja
  • 3 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ dl hienonnettua minttua
  • ½ dl hienonnettua basilikaa tai korianteria

kastike:

  • 2 limetin mehu
  • ½ dl (viikuna)viinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi tai raasta porkkanat ja retikka tai retiisit. Leikkaa sipulit renkaiksi tai suikaleiksi. Huuhdo idut.

Sekoita kaikki salaattiaineet keskenään.

Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Valuta kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.

X