Mausteinen porkkanasalaatti
Lempeästä porkkanasta löytyy mausteisuutta, kun siitä valmistaa salaatin, johon lisätään inkivääriä, retiisiä, minttua, basilikaa ja seesamiöljystä valmistettua sitruunaista kastiketta.
Ainekset
- 4 porkkanaa
- pala retikkaa tai muutama retiisi
- 2-3 varrellista sipulia
- 150 g (noin 2 dl) mungopavunituja
- 3 rkl raastettua inkivääriä
- ½ dl hienonnettua minttua
- ½ dl hienonnettua basilikaa tai korianteria
kastike:
- 2 limetin mehu
- ½ dl (viikuna)viinietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Kuori ja suikaloi tai raasta porkkanat ja retikka tai retiisit. Leikkaa sipulit renkaiksi tai suikaleiksi. Huuhdo idut.
Sekoita kaikki salaattiaineet keskenään.
Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Valuta kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous