Reseptit

Mausteinen poron­käristys ja kylmää puolukkakastiketta

25.8.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kyllä klassikoitakin saa tuunata. Tässä poronkäristys maustetaan hieman uskaliaammin ja tarjoillaan ihanan puolukkakastikkeen kera.

Ainekset

Mausteinen poronkäristys:

600 g poronkäristyslihaa
2 sipulia hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl voita
ripaus maustepippuria
3 rkl hienoneettuja tuoretta salviaa
n. 1 tl suolaa

Puolukkakastike:

200 g puolukoita
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Jätä maustumaan.

2. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle kohmeinen poronkäristysliha. Paista niin, että liha sulaa ja saa väriä. Lisää voi ja sipulit. Paista reippaalla lämmöllä pari minuuttia.

3. Mausta maustepippurilla, salvialla ja suolalla.

4. Tarjoile puolukkakastikkeen ja vaikkapa puolukka-savujuusto-puikulagratiinin kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme