Reseptit

Mausteinen poron­käristys ja kylmä puolukkakastike

Kyllä klassikoitakin saa tuunata. Tässä poronkäristys maustetaan hieman uskaliaammin ja tarjoillaan ihanan puolukkakastikkeen kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen poronkäristys:

  • 600 g poronkäristyslihaa
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 rkl voita
  • ripaus maustepippuria
  • 3 rkl hienoneettuja tuoretta salviaa
  • n. 1 tl suolaa

Puolukkakastike:

  • 200 g puolukoita
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Mausteinen poron­käristys ja kylmä puolukkakastike valmistetaan helposti näin:

1. Valmista ensin kastike. Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Jätä maustumaan.

2. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle kohmeinen poronkäristysliha. Paista niin, että liha sulaa ja saa väriä. Lisää voi ja sipulit. Paista reippaalla lämmöllä pari minuuttia.

3. Mausta maustepippurilla, salvialla ja suolalla.

4. Tarjoile mausteinen poronkäristys puolukkakastikkeen ja vaikkapa puolukka-savujuusto-puikulagratiinin kera.

Saatat pitää myös poro-juureskäristyksestä,  mehevästä sieni-poropiirakasta tai kylmäsavupororouheesta tehdystä suussa sulavasta poromoussesta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään Anu Pentikin poronpaisti

X