Reseptit

Mausteinen punasipulimarmeladi

Mausteinen punasipulimarmeladi on ihana joululahja. Sitä voi tarjota liharuokien kumppanina. Jouluisista mausteista punasipulimarmeladiin sopivat kanelitanko ja neilikat. Voit lisätä ne punasipulin joukkoon kiehumaan sideharsopussissa tai maustekapselissa, joiden avulla ne on helppo poistaa ennen marmeladin tölkittämistä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punasipulimarmeladi

  • ½ kg punasipuleita
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 2 dl punaviiniä
  • muutama tuore timjaminoksa
  • suolaa
  • 2 dl hillo-marmeladisokeria
  • hienonnettua chiliä tai chilihiutaleita
  • (1 kanelitanko ja 5 mausteneilikkaa)

Valmistusohje

Mausteinen punasipulimarmeladi valmistuu näin.

  1. Kuori ja hienonna punasipulit. Pane hienonnetut punasipulit, punaviinietikka, punaviini sekä timjaminoksat kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Mausta maun mukaan suolalla. Voit maustaa punasipulimarmeladin myös hienonnetulla tuoreella chilillä tai chilihiutaleilla, jos haluat siihen potkua .
  3. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes punasipulit ovat pehmenneet.
  4. Lisää hillo-marmeladisokeri ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia.
  5. Poista timjaminoksat. Kaada mausteinen punasipulimarmeladi tölkkiin, pane kansi päälle ja säilytä viileässä.

Katso myös: Helppo punasipulihilloke

Katso myös Kotiliesi.fi: Mustaherukkamarinoidut punasipulit

X