Reseptit

Mausteiset gluteenittomat sämpylät

Keliaakikon ruokavalio on ehdoton. Ruuassa ei saa olla vehnää, ruista eikä ohraa, mutta makua saa olla. Näissä gluteenittomissa mausteisissa sämpylöissä maistuvat anis, fenkoli ja kumina.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl Fiberhusk-psylliumvalmistetta
  • 0.5 tl anista
  • 1 tl fenkolia
  • 0.5 tl kuminaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 dl soijajauhoja
  • 4.5 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta

voiteluun:

  • siirappivettä (1 osa siirappia ja 1 osa vettä)

koristeeksi:

  • anista, fenkolia, kuminaa

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeeen ja lisää Fiberhusk turpoamaan.

2. Hienonna mausteet ja lisää kaikki aineet taikinaan ja alusta tasaiseksi.

3. Kohota taikinaa peitettynä ainakin tunti ja leivo siitä sitten sämpylöitä.

4. Kohota sämpylöitä pellillä puolisen tuntia, voitele siirappivedellä, koristele mausteilla ja paista 225 asteessa parikymmentä minuuttia.

X