
Mausteiset gluteenittomat sämpylät
Keliaakikon ruokavalio on ehdoton. Ruuassa ei saa olla vehnää, ruista eikä ohraa, mutta makua saa olla. Näissä gluteenittomissa mausteisissa sämpylöissä maistuvat anis, fenkoli ja kumina.
Ainekset
- 5 dl piimää
- 50 g hiivaa
- 1 rkl Fiberhusk-psylliumvalmistetta
- 0.5 tl anista
- 1 tl fenkolia
- 0.5 tl kuminaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 1 dl tattarijauhoja
- 1 dl soijajauhoja
- 4.5 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
voiteluun:
- siirappivettä (1 osa siirappia ja 1 osa vettä)
koristeeksi:
- anista, fenkolia, kuminaa
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeeen ja lisää Fiberhusk turpoamaan.
2. Hienonna mausteet ja lisää kaikki aineet taikinaan ja alusta tasaiseksi.
3. Kohota taikinaa peitettynä ainakin tunti ja leivo siitä sitten sämpylöitä.
4. Kohota sämpylöitä pellillä puolisen tuntia, voitele siirappivedellä, koristele mausteilla ja paista 225 asteessa parikymmentä minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous