21.5.2012

Mausteiset jauhelihakepakot

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

600 g (lampaan) jauhelihaa
1 muna
3 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl sinappia
3 murskattua valkosipulinkynttä
3-5 hienonnettua oreganon- tai persiljanoksaa
1 tl meri- tai mineraalisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria

lisäksi.:

vedessä liotettuja puuvartaita

Valmistusohje

Lisää jauhelihan joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Tee taikinasta öljytyin käsin tankoja ja pistä niihin yksi tai kaksi vedessä liotettua puuvarrasta. Kahden vartaan avulla kepakot on helppo kääntää.

Nosta vartaat öljytylle ritilälle tai parilalevylle ja grillaa 8–10 minuuttia silloin tällöin käännellen, jotta kepakot kypsyvät ja ruskistuvat tasaisesti.

Tarjoa uusien perunoiden tai vihannesriisin ja salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *