Reseptit

Mausteiset joulusämpylät

Mausteiset joulusämoylät saavat makua fenkolin- ja kuminan siemenistä.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 l piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl fenkolia
  • 2 tl anista
  • 2 tl kuminoita
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää nesteeseen huhmareessa hienonnetut mausteet, suola, siirappi ja vehnäjauhot. Alusta sämpylätaikinaan ruisjauhot ja rasva. Kohota taikina huolella lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja osat vielä 10–12 palaan. Leivo paloista pieniä pyöreitä sämpylöitä ja nosta leivät kohoamaan voideltuihin muffinipellin koloihin. Voitele kohonneet sämpylät kevyesti siirappivedellä. Paista joulusämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

X