mausteiset kikhernepihvit
Reseptit

Mausteiset kikhernepihvit

Mausteiset kikhernepihvit saavat potkua tuoreesta chilistä.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tuore chili tai n. 1 tl chilihiutaleita
  • öljyä
  • 1 nippu persiljaa
  • 250 g liotettuja ja keitettyjä tai veteen säilöttyjä kikherneitä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 muna
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta palsternakka, porkkanat sekä inkivääri hienoksi. Huuhdo ja halkaise tuore chili, poista kanta sekä siemenet ja hienonna chilinpuolikkaat.

2. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Lisää hienonnetut ja raastetut ainekset ja kuullota muutama minuutti, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

3. Hienonna persilja. Jauha kikherneet monitoimikoneessa. Turvota korppujauhoja hetki vedessä. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta taikina maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

4. Tee taikinasta pihvejä ja paista ne öljyssä paistinpannulla molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Tarjoa pihvit paistettujen sipulirenkaiden ja salaatin kanssa.

X