
Mausteiset kurpitsakakut
Kurpitsakakut saavat makua neilikasta, kanelista, pomeranssista ja appelsiinista.
Ainekset
- 400 g talvikurpitsaa
- 100 g margariinia
- 2 dl fariinisokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
- 1 dl piimää
Vuokaan
- margariinia ja korppujauhoja
Valmistusohje
Näin valmistat herkulliset mausteiset kurpitsakakut
- Kuori ja paloittele kurpitsat ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmeitä. Soseuta kurpitsat sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota pienet noin 0,5 litran kakkuvuoat tai yksi isompi noin 2 litran kakkuvuoka.
- Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Lisää kanamunat yksitellen huolella välillä vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kurpitsasoseen, appelsiinikuoren ja piimän kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla 30 – 40 minuuttia vuokien koon mukaan. Nosta mausteiset kurpitsakakut hetkeksi ritilälle jäähtymään ennen kumoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous