Reseptit

Mausteiset kurpitsakakut

Kurpitsakakut saavat makua neilikasta, kanelista, pomeranssista ja appelsiinista.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g talvikurpitsaa
  • 100 g margariinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl piimää

Vuokaan

  • margariinia ja korppujauhoja

Valmistusohje

Näin valmistat herkulliset mausteiset kurpitsakakut

  1. Kuori ja paloittele kurpitsat ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmeitä. Soseuta kurpitsat sauvasekoittimella tasaiseksi.
  2. Voitele ja korppujauhota pienet noin 0,5 litran kakkuvuoat tai yksi isompi noin 2 litran kakkuvuoka.
  3. Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Lisää kanamunat yksitellen huolella välillä vatkaten.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kurpitsasoseen, appelsiinikuoren ja piimän kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla 30 – 40 minuuttia vuokien koon mukaan. Nosta mausteiset kurpitsakakut hetkeksi ritilälle jäähtymään ennen kumoamista.
X