Mausteiset porkkanamuffinit
Makua mausteista. Porkkanamuffinit vain paranevat, kun ne saavat tekeytyä yön yli. Muffineiden sijasta voit paistaa taikinasta yhden kakun halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisessa vuoassa.
Ainekset
- 2 dl hienoa porkkanaraastetta
- 2 isoa munaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl inkivääriä
- 3/4 dl rypsiöljyä
Kuorrutus
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g pehmeää voita
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl raastettua sitruuna kuorta
- 1–2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi öljy ja porkkanaraaste.
2. Jaa taikina isoihin Amerikan muffinivuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutusaineet sähkövatkaimella sileäksi. Lusikoi tai pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla ja porkkananauhoilla.
Katso myös:
Porkkanamuffinit, Ruoka.fi
Porkkanaleivokset, Ruoka.fi
Amerikkalainen porkkanaleivos, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous