Reseptit

Mausteiset tuoresienet

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l nuoria tatteja, herkkusieniä tai lampaankääpiä
  • 0.5 tl karkeaa merisuolaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • yrtti- tai villivihannesten lehtiä

Valmistusohje

Puhdista sienet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi jalan suuntaisesti.

Levitä laakealle vadille ja ripota pinnalle suolaa sekä mustapippuria. Valuta pinnalle oliiviöljy. Peitä sienet lehdillä ja anna maustua kylmässä neljä tuntia.

Tarjoa sellaisenaan ateriaksi tai sen alkupalaksi. Annoksen voit koota yrtti- tai villivihanneslehden päälle.

Vihje:

Kauden tuoreista etikkasienistä saa lisää kirpeyttä annokseen eri sienilajeja yhdistelemällä.

X