Reseptit

Maustejogurttia ja persimonia

Lähi-idän tyylisellä aamiaisella leijuu maustebasaarin tuoksu. Jälkiruokana tarjotaan makean mausteista persimonijogurttia.

Teksti:
TAINA SALOVAARA
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kypsää persimonia
  • 1 limetin mehu
  • 3 rkl silputtua minttua
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl inkivääriä
  • 8 dl turkkilaista jogurttia

Valmistusohje

1. Kuori persimonit ja leikkaa ne kuutioiksi. Mausta kuutiot limet­ timehulla ja minttusilpulla.

2. Sekoita hunaja ja mausteet jo­ gurttiin. Jaa jogurtti kulhoihin ja lisää päälle persimonikuutiot.

X