Reseptit

Mausteliemessä kypsennetty lohi

Liemi, joka maustetaan sherryllä, tähtianiksella, kanelilla ja laakerinlehdillä toimii loistavasti lohen kypsytyksessä.

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg ruodotonta lohifileetä

Mausteliemi:

  • 3.8 dl kuivaa sherryä (esim. La Guota Manzanilla)
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl fruktoosia
  • 3 tähtianista
  • 2 kanelitankoa
  • 3 laakerinlehteä
  • 4 maustepippuria

Valmistusohje

Jäähtyvässä mausteliemessä kypsytetty lohi on ihanan pehmeää. Liemi maustetaan sherryllä, tähtianiksella, kanelilla ja laakerinlehdillä.

1. Mittaa kaikki mausteliemen ainekset tilavaan, mielellään pitkänomaiseen tai laakeaan kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja
keitä sitä keskilämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia. Tarkista maku.

2. Leikkaa lohifilee kahteen osaan. Nosta lohipalat kiehuvaan liemeen, nahkapuoli ylöspäin. Ota kattila pois levyltä ja anna lohen
kypsyä jäähtyvässä liemessä kannen alla noin 15–20 minuuttia, kalan paksuudesta riippuen. Kala saa jäädä sisältä hieman punertavaksi. Jos kattila on liian pieni koko lohimäärälle, kypsennä kala kahdessa erässä.

3. Nosta lohiviipaleet varovasti reikäkauhalla liemestä. Tarjoa lohi heti parsa-ohrasalaatin kanssa.

X