Reseptit

Maustettuja papuja ja paahtopaistia

Pavut ovat terveellisiä ja maistuvat herkullisilta, kun ne maustaa oikein. Paahtopaisti tuo puolestaan ateriaan sopivasti proteiinia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maustetut pavut ja paahtopaisti

  • 500 g pitkiä vihreitä papuja
  • 4‒5 valkosipulinkynttä
  • chilirouhetta
  • 2‒3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 300 g valmista paahtopaistia

Valmistusohje

Maustetut pavut ja paahtopaisti valmistuvat näin helposti:

Maustetut pavut ja mehevä paahtopaisti ovat terveellistä ja maukasta ruokaa.

1. Huuhtele, kuivaa ja siisti pavut.

2. Ruskista valkosipuli oliiviöljyssä paahteisen ruskeaksi, älä kuitenkaan polta sitä. Lisää chili ja sitten pavut. Paista hetki ja hauduta niin, että papuihin jää vielä rapeutta. Mausta kevyesti suolalla.

3. Tarjoile maustetut pavut ja paahtopaisti yhdessä.

Katso myös:

Karitsan paahtopaistit, uunipunajuuret ja mantelikvinoaa, Ruoka.fi

Parsakaali-papusalaatti, Ruoka.fi

Paahtopaistileipä, Kotiliesi.fi

X