Reseptit

Maustetut joulumantelit

Nappaa Teresa Välimäen herkullisten joulumanteleitten resepti tästä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Paahdettujen manteleiden yllätysmakuina ovat appelsiini, rosmariini ja chili.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rkl kookosöljyä
  • 0.5 rkl hunajaa
  • ripaus chilijauhetta
  • 200 g manteleita
  • ripaus vuorisuolaa
  • 2 tl appelsiinin raastettua kuorta
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia

Valmistusohje

Itse maustetut ja paahdetut mantelit ovat ihanaa ja terveellistä naposteltavaa ja maistuvat puolukkaglögin kanssa.

1. Kuumenna kookosöljy paistinpannulla.

2. Lisää hunaja ja chilijauhe. Sekoita, madalla lämpöä hieman ja lisää mantelit.

3. Kääntele manteleita seoksessaminuutti pari ja mausta suolalla, appelsiinin kuoriraasteella ja rosmariinilla.

4. Kaada mantelit kulhoon jäähtymään. Tarjoile glögin kera.

Lisää glögin kanssa tarjottavien reseptejä:

Maustetut joulupähkinät
Nopea pähkinänougat
Helpot juustokeksit glögijuhliin

Kotiliesi.fi:n paahdetut maustepähkinät

X