953239-mausteiset_joulupahkinat.jpg
Reseptit

Maustetut joulupähkinät

Maustetut joulupähkinät ovat täydellistä naposteltavaa lämpimän glögin kanssa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 200 g erilaisia pähkinöitä
  • ripaus sormisuolaa
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Valmistusohje

Nopein glögin kanssa tarjottava pikkunaposteltava syntyy pähkinöistä ja manteleista. Pannulla öljyn, jouluisten mausteiden ja siirapin kanssa hieman tahmeiksi paahdetut pähkinät sopivat myös joulun ajan salaatteihin makua, näköä ja purutuntumaa antamaan.

Valmista maustetut joulupähkinät näin:

Kuumenna rypsiöljy ja siirappi paistinpannulla. Lisää piparkakkumauste ja pähkinät. Kääntele seoste niin, että pähkinät paahtuvat hieman ja maut tarttuvat pähkinöiden pintaan. Ripottele joukkoon sormisuolaa ja rosmariinia. Sekoita ja kaada pähkinät lautaselle jäähtymään. Tarjoile glögin kanssa.

X